El blog dels arquitectes tècnics

ESTÀS GASTANT MASSA EN CONSUM ENERGÈTIC AQUEST HIVERN?

Feb 8, 2017 0 comment(s)

 

 

 

Una cosa que ens preocupa a tots és el que costa no passar fred a l’hivern: encenem la calefacció, utilitzem aigua calenta, i també tenim les llums enceses més hores que a les altres estacions de l’any. Som conscients de quant gastem en llum, aigua i gas, però… estem gastant massa? És possible reduir la factura de la temporada de fred?

La resposta és SÍ.

 

Existeixen opcions que ens permeten alliberar-nos d’una part de la despesa energètica:

- Modificar els nostres hàbits: canviar l’hora d’ús de la rentadora, la secadora o el rentavaixelles (posar-los en marxa quan les tarifes són més barates), desplaçar les hores de consum més cares, ajustar la càrrega tèrmica d’equips d’acondicionament d’aire...

- Identificar els factors que fan pujar el cost de les factures a través del certificat d’eficiència energètica i substituir-los per sistemes més eficients. Potser caldria substituir l’escalfador elèctric per una caldera més eficient, instal·lar plaques solars si és possible, posar un aïllament si no n’hi ha, o canviar les finestres. Es tracta de substituir o eliminar aquelles situacions que fan disminuir l’eficiència energètica i es poden reemplaçar per altres de més eficients.

 

L'opció més adequada és la realització d'una anàlisi d'eficiència energètica. El certificat d'eficiència energètica és un tràmit administratiu que certifica energèticament els edificis i que ens permet conèixer el comportament energètic d'un habitatge. A partir d'aquests resultats, podem saber com millorar el nostre habitatge per fer-lo més eficient i reduir l’import de les factures de la llum, aigua i gas.

 

Recordem que un certificat d’eficiència tècnica només el pot realitzar un tècnic certificador habilitat. Si creus que l’import de les teves factures de subministrament de llum, aigua i gas és massa alt i vols disminuir els costos energètics, contacta amb un tècnic professional d’Obres amb Garantia. L’aparellador t’assessorarà i aconsellarà sobre quina és la solució més adient per al teu habitatge.

 

CONTACTA’NS!

 


( 0 ) Comment(s)


Please login to post comment

QUÈ NECESSITES ?

PRESSUPOSTOS REFORMES I REHABILITACIÓ

PRESSUPOSTOS D'EXCAVACIONS I ENDERROCS

BLOC / ACTUALITAT